fredag 25 april 2008

Rapport och analys: AIK - DIF 1-1 (1-0)

Det var dukat för fest på Råsunda och fest blev det med ett rättvist slutresultat. Ett tidigt ledningsmål av AIK och en sen kvittering på straff för DIF. 34 000 åskådare fick se en händelserik och underhållande match på stadions gröna gräs.

Rapport:
AIK tar ledningen redan i den tredje matchminuten när Daniel Mendes snyggt vänder och skjuter i samma moment och bollen hamnar alldeles vid stolpen bredvid en nästan chanslös Wahlström i Djurgårdsmålet. Efter ledningsmålet fortsatte AIK att dominera utan att skapa något riktigt farligt men även motståndarna stack emellan med några chanser. Den första halvtimmen helt klart till hemmalaget som dock tappar i slutet av halvleken. DIF är nära att få till en kvitteringschans mot slutet men det rinner ut i sanden.

I den andra halvleken tar laget i underläge över matchen som så många gånger förr och man pressar tillbaka AIK. Ju längre matchen lider desto närmare kommer man en kvittering. Den faller sedan i den 79e matchminuten sedan Kenny Pavey tagit med handen i straffområdet och samtidigt får sitt andra gula kort och blir utvisad. Straffen trycks upp i nättaket av Quirino. Direkt efteråt är DIF dessutom en hårsmån från att kvittera om det inte vore för Örlunds fantomräddning upp i krysset på Enricos nästintill perfekta nick.

Analays:
Det slutar med ett trots allt rättvist resultat. Lagen visar inte upp alltför mycket och många halvchanser skapas. AIK visar trots allt upp årets bästa spel även om det inte räcker till seger den här kvällen. Djurgården måste få orsning på svaga inledningar på matcherna men är trots allt fortfarande obesegrade i Allsvenskan vilket är ett styrkebesked. En härlig inramning på Råsunda och en fest såsom derbyn ska vara.

Inga kommentarer: