torsdag 17 april 2008

Inför match: Hammarby IF - Helsingborgs IF

Läget i lagen:
Hammarby har tre ordinarie spelare borta i Rami Shaaban, David Johansson och Kleber Saarenpää där troligtvis backen Johansson blir svårast att täcka upp för. Laget har en ganska ojämn form som måste stabiliseras för att hänga med.
Helsingborg har
Markus Bergholtz skadad liksom Samir Beloufa. Annars är man i hyfsad from trots poängtappet mot Gefle senast. Omotoyossis måltorka hoppas de flesta på snart ska vara över och den efterföljande ketchupeffekten.

Nyckeln till seger:
För båda lagen handlar det självklart om fokusering i nittio minuter då de senast tappade segrar på övertid. Hammarby gjorde dessutom en sämre första halvlek i derbyt och är hittills något för ojämna.
Båda lagen gillar att vara spelförande och inneha mycket boll och i dessa lägen är ofta mittfältet det viktigaste. Petter Andersson och Lolo Chanko i god form möter en stark Helsingborgsmitt med framförallt
Christoffer Andersson som var mycket bra senast. I övrigt är Omotoyossis målnolla dags att spräcka om Helsingborg ska gå mot seger.

Matchen i matchen:
Mittfältsduellerna och det vanligtvis så målfarliga anfallsparet Larsson-Omotoyossi mot Bajens defensiv.

Kolla extra på:
Om Charlie Davies har skruvat av träbenet från måndagens derby och ersatt det med något av lite högre klass och träffsäkerhet. Och på tal om klass och träffsäkerhet kan vi hoppas på frisparkslägen för Lolo Chanko.

OMs tips:
2-2

Preliminära startelvor:
Hammarby:
Kristoffer Björklund
José Monteiro, Suleyman Sleyman, Christian Traore, Emil Johansson
Erkan Zengin, Lolo Chanko, Petter Andersson, Haris Laitinen
Paulinho Guara, Charlie Davies

Helsingborg:
Daniel Andersson
Erik Wahlstedt, Andreas Granqvist, Joel Ekstrand, Adama Tamboura
Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Isaac Chansa, René Makondele
Henrik Larsson, Razak Omotoyossi

Avspark 19.00 på Söderstadion

Inga kommentarer: