torsdag 24 april 2008

Inför match: AIK - Djurgårdens IF

en extrem rivalitet finns mellan dessa tvillingklubbar i Stockholm. Och självklart märks detta ännu mer i säsongens derbyn. det kommer att märkas på publik , spelare och matchbild. Ett AIK som inte är i toppform och inte har fått igång målskyttet mot ett Djurgården som gjort desto fler med Rajalasko i skytteligatopp i laget med över hälften av de gjorda. DIF kommer dock från en 0-0-match senast. Otaggade lag finns inte ikväll.

Läget i lagen:
I AIK är Markus Jonsson skadad och Kari Stephenson avstängd. Annars är Jorgé Anchén, Kenny Pavey och Gabriel Özkan alla superaktuella efter sina skador.
I DIF fick Jan Tauer och Sölvi Ottesen stukningar senast mot Gais men det ska inte vara någon fara. Missar matchen gör Pa Dembo Tourray. Aki Riihilahti samt Daniel Sjölund är inte är tillbaka förrän till hösten.

Nyckeln till seger:
Ett derby kan sluta hur som helst och tidigare meriter spelar mindre roll. Det är kamp och vilja som vinner i längden. Djurgården har ett stabilare försvar mot ett svagt AIK-anfall.

Matchen i matchen:
Det gäller för båda lagen att få igång målskyttarna. Annars är det derby så håll koll på allt som händer på och runt omkring planen.

Kolla extra på:
Rajalakso i skottläge!

OMs tips:
1-2, alltså Djurgårdsvinst i slutminuterna

Preliminära startelvor:
AIK:
Daniel Örlund
Walid Atta, Daniel Arnefjord, Nils-Eric Johansson, Pierre Bengtsson
Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Bojan Djordjic
Lucas Valdemarin, Ivan Obolo.

Djurgården:

Oskar Wahlström
Lance Davids, Markus Johannesson, Toni Kuivasto, Jan Tauer
Enrico Cardoso, Andrej Komac, Sölvi Ottesen, Sebastian Rajalakso
Mattias Jonsson, Mikael Dahlberg

Avspark 20.00 på Råsunda

Inga kommentarer: